dinsdag 17 mei 2011

Succesvolle kennisbijeenkomst

Humanagement blikt terug op succesvolle kennisbijeenkomst “Van Inspanning naar Resultaat”

Managementbureau Humanagement onderscheidt zich al jaren door een actieve bijdrage te leveren aan het vakgebied. Ieder wordt een nieuw jaarthema gekozen die gedurende het jaar centraal staat. In 2011 is het jaarthema “Van Inspanning naar Resultaat”. De jaarthema’s faCITYly Management, en Facility Continuity Management stonden al eerder een jaar lang centraal.

In het kader van het jaarthema is op 1 januari 2011 Stan Ottevanger van de Haagse Hogeschool gestart met zijn afstudeeronderzoek. In het onderzoek staan opdrachtgevende organisaties centraal die momenteel werken of willen gaan werken met (facilitaire) resultaatcontracten.

Op dinsdag 10 mei jl. is in samenwerking met People Group een kleinschalige interactieve kennisbijeenkomst georganiseerd waar de voorlopige onderzoeksresultaten zijn gepresenteerd.

Gedurende de presentatie is stilgestaan bij de kritische factoren bij resultaatgericht contracteren. Gebleken is dat de manier waarop de factoren Demandmanagement, Leveranciersmanagement, Performance management, Medewerkers, Leiderschap en Organisatie-inrichting zijn ingericht en georganiseerd van essentieel belang zijn, wil het werken met resultaatcontracten enig kans van slagen hebben. Hierna is de middag vervolgd door een presentatie van Fred Wittmaekers van People Group, hij zette de deelnemers aan het denken over de huidige en toekomstige rol van inkoop binnen organisaties. De middag werd afgesloten door een netwerkborrel waar onder het genot van een hapje en een drankje de discussie nog eens werd overgedaan.

Al met al wordt teruggekeken op een geslaagde middag wat heeft aangetoond dat het onderwerp nog steeds bij veel organisaties relevant is. Eind juni worden de definitieve onderzoeksresultaten gepresenteerd. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Roland van Herk, r.vanherk@humanagement of Stan Ottevanger, s.ottevanger@humanagement.nl.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten